ODRŽITE VITALNOST ORGANIZMA I PRODUŽITE ŽIVOT

muraskin

Ruski doktor medicinskih nauka Muraškin Valentin Vladimirovič objašnjava na koji način da zaštite sebe i svoj organizam najprostijim metodama.

Opširnije: ODRŽITE VITALNOST ORGANIZMA I PRODUŽITE ŽIVOT

Dihidrokvercetin – prirodni zaštitinik organizma

 

Doktorka i naučnica iz Irkutska (Sibir) Olga Usolceva govori o antioksidantima i njihovom dejstvu

Dihidrokvercetin – prirodni zaštitinik organizma

Doktorka medicinskih nauka i naučnica Olga Usolceva godinama unazad se bavi ispitivanjima dejstva antioksidanata na ljudski organizam. Sa njom smo razgovarali o tome šta su antioksidanti, kako utiču naš organizam, od čega nas štite, u kojim situacijama ih treba koristiti i zbog čega je dihidrokvercetin toliko moćan antioksidant.

Opširnije: Dihidrokvercetin – prirodni zaštitinik organizma

Detoksikacija, ključ zdravlja!

Tempo života u današnje vreme je sve brži, a sastavni deo života, nažalost, sve češće postaju različita oboljenja, poput kardiovaskularnih, kancera, dijabetesa i mnogih drugih. Postavlja se pitanje zašto se suočavamo sa sve većim brojem obolelih ljudi?

 

Opširnije: Detoksikacija, ključ zdravlja!

Gljiva čaga – borac protiv virusa!

Iako su veoma proste građe, čak ne spadaju u žive organizme, virusi mogu izazvati teške i dugoročne negativne posledice po zdravlje organizma. Izgrađeni su od samo dve komponente – nukleinske kiseline DNK ili RNK i omotača proteinske prirode. Mnoga oboljenja mogu biti izazvana upravo virusima, od kijavice i gripa, do herpesa, HIV-a, pa čak i variole. Prema rečima Tamare Tepljakove, doktora bioloških nauka, profesora i načelnika laboratorije mikologije na Državnom naučnom centru virusologije i biotehnologije Vektor, iz Novosibirska, od svih gljiva koje su ispitivane (reiši, kordiceps, šitake...), gljiva čaga je pokazala najjače dejstvo na navedene viruse, posebno na virus HIV-a.

Opširnije: Gljiva čaga – borac protiv virusa!